Φυσικά Καλλυντικά: Ναι ή Όχι;

Όσο περνάνε τα χρόνια και σιγά σιγά μεγαλώνουμε, τόσο επιλέγουμε στα προϊόντα της περιποίησής μας την ποιότητα έναντι της ποσότητας.

Κάνοντας λοιπόν την προσωπική μας έρευνα, φτάσαμε σε ένα σημείο που οι όροι στις συσκευασίες και τα βαζάκια λίγο μας μπέρδεψαν. Είναι τα φυσικά προϊόντα ένα trend της εποχής; Σε τι διαφέρουν από τα φυτικά, τα οργανικά και τα βιολογικά προϊόντα; Είναι τα χημικά προϊόντα βλαβερά για το δέρμα ή τα μαλλιά μας;

Που σταματάει το marketing και ξεκινά η απόλυτη αλήθεια είναι δύσκολο να σου πούμε. Μπορούμε όμως να σου πούμε πως το ιδανικό είναι να αναζητήσεις αυτό που θα αγαπήσει η δική σου επιδερμίδα. Πολλά φυτικά καλλυντικά μπορεί να περιέχουν στη σύνθεσή τους συστατικά που είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες σε ένα ευαίσθητο δέρμα, όπως πχ κάποια αιθέρια έλαια. Αντίστοιχα, ένα εγκεκριμένο προϊόν ομορφιάς μπορεί να ευνοήσει την επιδερμίδα σου ακόμη κι αν τα συστατικά του βασίζονται σε τεχνητά συνθετικά. Η περιποίησή σου είναι λοιπόν πολύ προσωπική υπόθεση.

Αν έχεις αποφασίσει πως τα φυσικά καλλυντικά είναι αυτά που σου ταιριάζουν, η Πολωνική Green Pharmacy είναι μία εταιρία που πρέπει να γνωρίσεις. Η φιλοσοφία της βασίζεται σε μία πιο οικολογική προσέγγιση της ομορφιάς. Εμείς δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε δύο προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου.

Το Gentle Facial Wash Gel με πράσινο τσάϊ απευθύνεται σε μεικτά και λιπαρά δέρματα και φροντίζει για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας μας. Περιέχει εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αλλαντοϊνη και πανθενόλη, ενώ δεν περιέχει σαπούνι. Κάνει ικανοποιητικότατο αφρό και έχει φρέσκια μυρωδιά βοτάνων. Καθαρίζει απαλά, αλλά αποτελεσματικά και βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα. Μας αρέσει πάρα πολύ η μυρωδιά του και η αίσθηση καθαριότητας και δροσιάς που αφήνει στο πρόσωπό μας.

Το Micellar Solution 3 in 1 με χαμομήλι είναι ένα νερό ντεμακιγιάζ, κατάλληλο για κάθε είδος επιδερμίδας. Χάρη στην τριπλή του δράση, καθαρίζει, τονώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Περιέχει εκχύλισμα χαμομηλιού, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες και ενυδατική πανθενόλη. Απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ , αλλά και τους ρύπους και αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και ελαστικό. Πολύ εκτιμάμε το ότι δεν περιέχει άρωμα, αλλά και το ότι έρχεται σε τεράστια συσκευασία των 500 ml.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε και το γεγονός ότι τα προϊόντα της Green Pharmacy έχουν εξαιρετικές τιμές. Εσύ ποιο θα ήθελες να δοκιμάσεις; Στη δική μας wish list φυσικά υπάρχουν αρκετά ακόμη.

Μέχρι το επόμενο post

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *