Τα πάντα για το contouring

To contouring ή αλλιώς η τέχνη των φωτοσκιάσεων είναι και πάλι το trend του φετινού χειμώνα.

Με τις φωτοσκιάσεις μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση πως το πρόσωπό σου έχει τις ιδανικές αναλογίες ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Πρόσεξε όμως, οι “σκληρές” φωτοσκιάσεις των μοντέλων στις φωτογραφίες δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλεις στην καθημερινότητά σου. Γι’αυτό πάρε το χρόνο σου και το αγαπημένο σου blending πινέλο, και “δούλεψέ” το ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.

Το contouring είναι ίσως από τα πιο εξατομικευμένα κομμάτια του μακιγιάζ. Μην προσπαθήσεις να ακολουθήσεις λοιπόν κατά γράμμα κάποιο tutorial. Ο βασικός και μόνος κανόνας πίσω από τη λογική της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι χρησιμοποιούμε σκιάσεις στα σημεία που θέλουμε να κρύψουμε ή να μικρύνουμε και φωτεινούς τόνους ή λάμψεις στα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε. Κι αυτά, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι ίδια για όλους μας. Αν π.χ. το μέτωπο ή το πηγούνι σου είναι μεγαλύτερα από ότι θα ήθελες, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα σκουρότερο προϊόν για να τα σκιάσεις. Αν πάλι είναι μικρότερα από ότι θα ήθελες, φώτισέ τα με ένα ανοιχτόχρωμο προϊόν.

Είναι σημαντικό το προϊόν της σκίασης που θα χρησιμοποιήσεις να έχει μία σχετικά ψυχρή, taupe-γκρι απόχρωση, να μην πορτοκαλίζει και φυσικά να είναι matte. Όσο για το highlighter σου, θα σε συμβουλεύαμε να μη βασίζει τη γυαλάδα και τη λάμψη του στο πολύ glitter.

Η υφή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται κυρίως από την επιδερμίδα σου. Εμείς σαν λιπαρές προτιμάμε τα πουδρένια προϊόντα και βρίσκουμε τις παλέτες προσώπου πολύ πρακτικές.

Η Iconic Lights & Contour Pro της Makeup Revolution είναι μία καλή και οικονομική επιλογή για τα καθημερινά μας looks. Περιέχει οχτώ πούδρες: τέσσερις σκούρες για σκίαση ανάλογα με τον τόνο της δικής σου επιδερμίδας, δύο highlighters με λάμψη και δύο matte πούδρες για φωτεινότητα. Το δικό μας μυστικό είναι ότι συχνά ταξιδεύοντας θα πάρουμε μαζί μας μόνο αυτή και θα τη χρησιμοποιήσουμε και για το eye look μας.

Εσύ έχεις βάλει το contouring στο καθημερινό σου μακιγιάζ; Ποια προϊόντα έχεις ξεχωρίσει;

Μέχρι το επόμενο post

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *