Πόσο απαραίτητο είναι ένα face toner στη skincare ρουτίνα μου;

Μήπως το face toner είναι το μυστικό skincare όπλο σου και δεν το έχεις ακόμη ανακαλύψει;

Ένα τόνερ έρχεται σε υδαρή σύσταση που συνήθως είναι εμπλουτισμένη με συστατικά που δίνουν μία αίσθηση φρεσκάδας στο δέρμα, ενώ μπορούμε πλέον να βρούμε διαφορετικές φόρμουλες, ειδικά για τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Η βασική δουλειά του τόνερ είναι να αναζωογονεί απαλά το δέρμα χωρίς να του στερεί τη φυσική του υγρασία.

Επιπλέον, ένα τόνερ μπορεί να λειτουργήσει καθαριστικά, να απομακρύνει δηλαδή όποια εναπομείναντα ίχνη ρύπων ή μακιγιάζ δεν αφαίρεσαι το καθαριστικό μας, αλλά και να βοηθήσει στον έλεγχο της περίσσιας λιπαρότηατς και στη σύσφιξη των πόρων.

Μπορεί ακόμη να λειτουργήσει ενυδατικά και καταπραϋντικά, να επαναφέρει την ισορροπία του pH της επιδερμίδας και να βελτιώσει το χρωματικό της τόνο.

Για εμάς όμως η πιο ουσιαστική δράση του είναι η προετοιμασία της επιδερμίδας ώστε να απορροφήσει ευκολότερα τον ορό ή την κρέμα που θα εφαρμόσουμε σαν επόμενο βήμα και να τα βοηθήσει έτσι να δράσουν αποτελεσματικότερα.

Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζουμε τα τόνερ της Secret Key, ενός Κορεάτικου skincare brand που στοχεύει στη σύνδεση των φυσικών συστατικών με την επιστήμη του δέρματος.

Το Witch-Hazel Toner περιέχει εκχύλισμα αμαμελίδας και βοηθά στη μείωση των διεσταλμένων πόρων και στη ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος.

To Milk Toner με εκχύλισμα πρωτεΐνης γάλακτος συμβάλλει στην επαναφορά της φυσικής λάμψης της επιδεμρίδας, ώστε να δείχνει λιγότερο κουρασμένη, καθώς και στην ομοιομορφία του τόνου του δέρματος.

Το Tea Tree Toner έχει σαν βασικό συστατικό το εκχύλισμα τεϊόδεντρου και έχει καταπραϋντική και ανακουφιστική δράση και ήπιο απολεπιστικό αποτέλεσμα.

Εσύ χρησιμοποιήσει τα τονερ σαν βασικο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Μέχρι το επόμενο post

1 Comment

  1. Ειρήνη Γκιτσάλη 28 Ιανουαρίου 2022 at 15:03

    Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετό καιρό να χρησιμοποιήσω τόνερ. Πολύ μεγάλη εντύπωση όμως μου είχε κάνει εκείνο με το ροδονερο από τον Korre. Το άρθρο μου κίνησε το ενδιαφέρον για την εταιρεία, θα την αναζητήσω!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *