Αγαπημένα Ιανουαρίου 2017!

Τα αγαπημένα Ιανουαρίου είναι εδώ ως τα πρώτα επίσημα της νέας χρονιάς και μαζί τους φυσικά αποχαιρετάμε τον πρώτο μήνα του χρόνου. Ο Ιανουάριος δεν ήταν για εμάς μήνας πολλών πειραματισμών και δοκιμών. Κι αυτό γιατί, λίγο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, λίγο εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου, οι ανάγκες μας τόσο στην περιποίηση όσο και στο μακιγιάζ ήταν πολύ συγκεκριμένες. Βρήκαμε λοιπόν αρκετά προϊόντα που μας ταίριαξαν και μείναμε σταθερά πιστές σε αυτά όλο το μήνα.

Στο top 6 του Ιανουαρίου κατάφεραν να μπουν πραγματικά τα καλύτερα των καλύτερων που αξίζει να σου τα αναφέρουμε και να τα τσεκάρεις. Πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικότερα.
Ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε με την εμπειρία και τον καιρό είναι ότι όσο ανθεκτική και μη ευαίσθητη κι αν είναι η επιδερμίδα του προσώπου σου, η έντονη μηχανική απολέπιση και τα προϊόντα με σκληρούς κόκκους δεν την ωφελούν. Αντιθέτως, την ταλαιπωρούν και πολλές φορές την τραυματίζουν. Γι’αυτό ακριβώς αγαπάμε το Face Scrub with Bilberry από την Apivita. Είναι μία κρέμα απολέπισης προσώπου που λειτουργεί σε δύο φάσεις. Οι λεπτοί κόκκοι αμυγδάλου και jojoba που περιέχει κάνουν με την εφαρμογή μία απαλή μηχανική απολέπιση και αφήνοντας την κρέμα να δράσει για πέντε λεπτάκια, τα ήπια οξέα φρούτων από το μύρτιλλο απολεπίζουν το δέρμα και χημικά, ευνοώντας την ανανέωση των κυττάρων. Το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο λεβάντας, το μέλι και τα αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και τριαντάφυλλου, που επίσης περιέχει, προσφέρουν ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λείανση. Αφήνει έτσι την επιδερμίδα λαμπερή και απαλή.
To toner (aka τονωτική lotion) είναι τις πιο πολλές φορές το βήμα της περιποίησής μας που οι περισσότερες κάνουμε το λάθος να ξεχνάμε ή να παραλείπουμε. Το Hydrating Toner από τη σειρά Artistry Essentials της Amway έχει γίνει πλέον το απαραίτητο step 2 της επιδερμίδας μας. Η συσκευασία και το διακριτικό λουλουδάτο του άρωμα δίνουν στη ρουτίνα μας έναν αέρα πολυτέλειας. Περιέχει έλαιο macadamia και δίνει στην επιδερμίδα μία άμεση αίσθηση ενυδάτωσης και φρεσκάδας. Καταπραΰνει και χαλαρώνει το δέρμα, απομακρύνει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ ή/και ίχνη λιπαρότητας που μπορεί να άφησε το καθαριστικό, ενώ παράλληλα το προετοιμάζει για την κρέμα ή τον ορό μας.
Συνεχίζοντας στο πεδίο της ενυδάτωσης, αυτό το μήνα ξεχωρίσαμε την Siberian Ginseng Eye Cream Gel από τη Natura Siberica. Πρόκειται για μία αντιρυτιδική και συσφικτική κρέμα ματιών που περιέχει εκχυλίσματα άγριων φυτών, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, ginseng και υαλουρονικό οξύ. Έχει πλούσια ενυδατική σύνθεση, αλλά ταυτόχρονα απορροφάται με ευκολία και δεν αφήνει λιπαρότητα. Το βασικό συστατικό της, το ginseng, έχει αντιοξειδωτική δράση και υπόσχεται πως επαναφέρει την ενέργεια στο θαμπό δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και τα πρηξηματάκια. Εμείς μπορούμε να σου πούμε πως αναζωογονεί εμφανώς την περιοχή κάτω από τα μάτια, χαρίζοντας ελαστικότητα και φωτεινότητα. Wonderland approved λοιπόν!
Στην κατηγορία μαλλιά για άλλη μία φορά η Orzene κέρδισε την καρδιά μας. Η νέα Hyalucare Hair Mask της εταιρείας αν και απευθύνεται κυρίως σε ξηρά, εύθραυστα και λεπτά μαλλιά (όχι δηλαδή στα δικά μας,) μας ταίριαξε εξαιρετικά. Όπως μαρτυρά το όνομά της περιέχει υαλουρονικό οξύ. Έρχεται σε εύχρηστη συσκευασία σωληνάριο και χρειάζεται μόνο δύο λεπτά για να δράσει. Αν και εμείς την εφαρμόζουμε συνήθως για λίγο περισσότερο, τη βρίσκουμε ιδανική για τις πιο busy και βιαστικές μέρες μας. Ενυδατώνει τα μαλλιά σε βάθος χωρίς να τα βαραίνει και τους χαρίζει extra όγκο. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά που δείχνουν υγιή και λαμπερά. Τι περισσότερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;
Το κραγιόν του μήνα για εμάς ήταν έκπληξη γιατί το ροζ δεν είναι ένα χρώμα που αγαπάμε ιδιαίτερα. Μέσα στον Ιανουάριο όμως το κραγιόν που φορέσαμε περισσότερο στα καθημερινά μας μακιγιάζ είναι το Matte Lipstick No 15 από τη Seventeen. Είναι μία ψυχρή ροζ απόχρωση που ταιριάζει με τα περισσότερα looks κι εμείς επιλέγαμε αν το φοράμε συνήθως με μαύρο eyeliner. Έχει απόλυτα matte τελείωμα, βελούδινη υφή στα χείλη και τέλεια απόδοση χρώματος. Δεν είναι καθόλου ξηρό και έχει σχετικά καλή διάρκεια, χωρίς να συγκρίνεται βέβαια με αυτή των matte liquid lipsticks ή των stains. Στα θετικά χαρακτηριστικά του πρέπει να προσθέσουμε τη chic μεταλλική συσκευασία του και την ευχάριστη γλυκιά μυρωδιά του. Αν δεν τα έχεις δοκιμάσει ακόμη, πρέπει να τους δώσεις οπωσδήποτε μία ευκαιρία την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια.
Το επόμενο μπορείς να το ονομάσεις και αγαπημένο των αγαπημένων ή υπέρτατο αγαπημένο ή αγαπημένο που μας πήρε το μυαλό ή απλά το προϊόν που από τη μέρα που ήρθε στα χέρια μας δεν υπήρξε ένα μακιγιάζ που να κάναμε χωρίς αυτό. Και φυσικά σου μιλάμε για την παλέτα Modern Renaissance από την Anastasia Beverly Hills. Είναι η παλέτα σκιών που μπορούμε να σου πούμε με το χέρι στην καρδιά πως αξίζει όλο το hype γύρω από την κυκλοφορία της και φυσικά αξίζει κάθε ευρώ που θα ξοδέψεις για να την αποκτήσεις. Δεν είναι η τυπική, καθημερινή σου παλέτα. Μετά τον θρίαμβο των Naked και όλες τις nude γήινες παλέτες που ακολούθησαν από τόσες εταιρείες, η Modern Renaissance έρχεται να μας βγάλει λίγο από την makeup comfort
zone μας, κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που τη λατρέψαμε. Η συσκευασία είναι dusty pink βελούδο και περιέχει ενσωματωμένο καθρέφτη και ένα πινελάκι με μία άκρη για τοποθέτηση σκιάς και μία άκρη για blending και ναι, είναι εύχρηστο και βολικό. Η παλέτα περιέχει συνολικά δεκατέσσερις σκιές σε μία ποικιλία matte, shimmery και satin υφών. Όλες οι σκιές ανεξαιρέτως έχουν εξαιρετική απόδοση χρώματος, είναι super απαλές και δουλεύονται υπέροχα. Οι αποχρώσεις κυμαίνονται από ουδέτερες έως και πιο berry. Είναι λοιπόν κυρίως μία παλέτα θερμών αποχρώσεων και στα χρώματά της κυριαρχούν αυτά που έχουν ως βάση το κόκκινο και το πορτοκαλί. Ερωτάς! Απλά έρωτας!
Aυτό το post αγαπημένων δεν μπορούσε να κλείσει χωρίς ένα non-beauty αγαπημένο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το personalized planner που μας έφτιαξε η Αλίκη του The Love Story. Η σχέση σου με το planner σου αν είσαι planning freak είναι σχέση ζωής. Το παίρνεις παντού μαζί σου, κάθε μέρα του χρόνου και σίγουρα θέλεις να είναι ευφάνταστο και να σε εμπνέει. Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς αρχίσαμε να ψάχνουμε για το νέο μας planner για το 2017 και όλα όσα βλέπαμε μας φαίνονταν πολύ συνηθισμένα και βαρετά. Ευτυχώς όμως ανακαλύψαμε το The Love Story κι έτσι αποκτήσαμε ένα planner απόλυτα του γούστου μας.
Αυτά λοιπόν είναι όλα όσα αγαπήσαμε, ξεχωρίσαμε και πολυχρησιμοποιήσαμε εμείς μέσα στο μήνα που πέρασε. Έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά; Εσύ τι ξεχώρισες μέσα στον Ιανουάριο και θα μας πρότεινες να δοκιμάσουμε;

Μέχρι το επόμενο post

 

6 Comments

    1. Gogo-Jenny OurBeautyWonderland 18 Φεβρουαρίου 2017 at 18:48

      Θα την λατρέψεις την παλέτα σίγουρα! Φιλιά, Ιωάννα!

      Reply
  1. Marina Koum 18 Φεβρουαρίου 2017 at 11:25

    Το scrub της apivita κάνει πολύ καλή δουλειά! Εγώ αυτο το μήνα ενθουσιαστηκα με την κρέμα ματιών με μελισσοκέρι της fito! Ελληνική εταιρεία με πολύ οικονομικά προιόντα κι επιτέλους βελτιώθηκαν οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα μου!πήρα και δοκιμαζω και το serum anaplasis της ίδιας εταιρείας κι απο τις λίγες εφαρμογές είμαι πολύ ικανοποιημένη! Νομίζω ότι τις βρίσκουμε μόνο στα φαρμακεια.

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *